Tverrfaglig klinikk med kiropraktor, fysioterapeut og osteopat

Løpeteknikk

aug. 25, 2022

Løpeteknikk

I helgen bistår vi under GREP Grenlandsløpet. Vi gir vurdering av akutte skader og optimalisering av funksjon i forhold til skader på selve løpsdagen. I den forbindelse deler vi her noen tips om løpeteknikk. 


Det er ulike meninger om løpeteknikk og det er ikke noe poeng å forandre hele din løpestil. Å løpe skal være naturlig og hvis du studerer de beste løperne vil du finne mange forskjellige løpestiler. Noen punkter kan likevel hjelpe deg å løpe mer økonomisk og i noen tilfeller forebygge overbelastning og skader. 


Tyngdepunkt

Legg tyngdepunktet litt fram på foten så får du et bedre fraspark og et lettere løpesteg. Bruk hoftene, rett deg opp i kroppen og unngå å kollapse i ryggen når du blir sliten. Når du synker sammen vil ikke diafragma kunne jobbe optimalt og du kan bli enda mer sliten. Et tips kan være å holde blikket frem, unngå å se ned i bakken. 

Vær avslappa 

Slapp av i skuldre og hender. Beveg armene fremover i en naturlig bevegelse. Unngå å rotere overkroppen, dette skaper unødig bruk av energi. Knytter du hendene når du løper spenner du ofte opp kjeven i samme slengen. Dette gir unødvendige nakkespenninger. 

Steg 

Løp med korte steg og øk heller frekvensen enn å lange ut.


Av Christer Christer Utzig 02 May, 2024
Den kan vel ikke sies å være den mest kjente toppen, men med sin vide og flotte utsikt er det absolutt en tur som kan anbefales. Hørsfjell er det høyeste fjellet i kystkommunen Bamble og rager 288 meter over havet. Fra parkeringa går man først langs hovedveien gjennom Bamblebygda med utsikt til Bamblevann. Etter dette så følger et lengre parti på grusvei med slak stigning hele veien. Opp til toppen er det en kort trasé på sti før du kan nyte utsikten ut mot havet og innover mot Bamblemarka. Siden det er mulig å gå på grusvei et langt stykke er dette en tur som egner seg fint for barnefamilier med vogn. Ønsker man et mer vekslende terreng kan man velge en annen trasé hvor det er større innslag av skogsstier og traktorveier. Her er det bekker og områder med gammelskog som gir en fin ro i kroppen. Hvis gamle skader eller akutte vondter hindrer deg fra å gå tur, ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne tilbake i bevegelse. #Beveo #Kiropraktor #Fysioterapeut #Osteopat #utno #topptur #ti-topper´n #dnt #friluftsliv #natur #utpåtur
Av Ina Strand Aas 06 Mar, 2024
Albueleddet er et hengselledd som forbinder skulderen med håndleddet. Smerte der er ofte et resultat av en lokal lesjon, men hvis den kliniske undersøkelsen av albuen er negativ, er smerten som regel referert fra nakken, skulderen eller øvre delen av ryggen/brystet. Ofte henger albuesmerter sammen med en større kjedeproblematikk, hvor spenninger og nedsatt bevegelighet påvirker hverandre. Det vi er interessert i å vite er lokasjonen på smerten din, hvordan det startet, hva som provoserer/lindrer og om det er noen låsninger som hindrer bevegeligheten. Albuen har 4 bevegelser- bøye, strekke og rotasjoner og 2 bevegelser i håndleddet som påvirker albuen. Det vi ser etter når vi tester er grad av bevegelse, smerte, følelsen i leddbevegelsen, styrke og hevelse. Basert på dette og hva du forteller oss kan vi ta en vurdering på hvordan vi best kan hjelpe deg. Følg med denne måneden for mer spennende informasjon om albue😊 
Av Christer Christer Utzig 08 Feb, 2024
I det siste har vi hatt mange innom med plager relatert til kjeven. Det har vært alt fra at man først tror det er hull i en tann, kjeven låser seg til mer diffuse muskelsmerter som også gir hodepine. Kjeven er et glemt ledd som fortjener mer fokus. Månedens tema er derfor kjeve.
Share by: